Πατάτες και Κρεμμύδια στη Χόβολη
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένετε καλά τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους. Κόβετε κάθε πατάτα κατά μήκος σε 2 ίσα μέρη. Τα αλατοπιπερώνετε, βάζετε από μια ροδέλα κρεμμύδι, μια πρέζα συνθλιμμένο σκόρδο και 2-3 φυλλαράκια δεντρολίβανο.
Ενώνετε ξανά τα δύο κομμάτια, τυλίγετε κάθε πατάτα μαζί με τα υπόλοιπα κρεμμύδια με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε αρχικά στη σχάρα χαμηλά πάνω στα κάρβουνα και αργότερα, όταν πια θα έχουν χωνέψει πολύ τα κάρβουνα, τις χώνετε μέσα στη χόβολη.
Τις γυρίζετε κατά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα απ' όλες τις μεριές.
Τις καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα και αν είναι μαλακές μέχρι το κέντρο είναι έτοιμες.
Ενώνετε ξανά τα δύο κομμάτια, τυλίγετε κάθε πατάτα μαζί με τα υπόλοιπα κρεμμύδια με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε αρχικά στη σχάρα χαμηλά πάνω στα κάρβουνα και αργότερα, όταν πια θα έχουν χωνέψει πολύ τα κάρβουνα, τις χώνετε μέσα στη χόβολη.
Τις γυρίζετε κατά διαστήματα ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα απ' όλες τις μεριές.
Τις καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα και αν είναι μαλακές μέχρι το κέντρο είναι έτοιμες.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 8 μέτριες πατάτες
- 6-8 μέτρια κρεμμύδια,
- 3-4 σκελ. σκόρδου
- 1 μικρό κρεμμύδι
- δεντρολίβανο φρέσκο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens