Βερίκοκα Ποσέ με Philadelphia και Φιστίκια Αιγίνης
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μικρά μυστικά: Τα ξερά βερίκοκα είναι μικρά, ετοιμάζονται γρήγορα, έχουν έντονο χρώμα και είναι νοστιμότατα.
Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μία ανάλογη κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα βερίκοκα, ανεβάζουμε και πάλι τη θερμοκρασία, αφήνοντας να πάρουν μια βράση και μετά να σιγοβράσουν για άλλα 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα βερίκοκα με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε προσεκτικά τα βερίκοκα με μικρό μαχαίρι και γεμίζουμε το καθένα απο αυτά με λίγο τυρί philadelphia. Βουτάμε το κάθε βερίκοκο μέσα στα κοπανισμένα φυστίκια, ώστε να κολλήσουν πάνω στο philadelphia. Βάζουμε τα βερίκοκα σε μονή στρώση σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Σερβίρουμε παγωμένα.
Μικρά μυστικά: Τα ξερά βερίκοκα είναι μικρά, ετοιμάζονται γρήγορα, έχουν έντονο χρώμα και είναι νοστιμότατα.
Συστατικά
(για 30 βερίκοκα)- 300 χλ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 30 ξερά βερίκοκα
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 125 γρ. τυρί philadelphia
- 90 γρ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens