Φλαν Καρότου

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τα βράζουμε να μαλακώσουν αρκετά. Τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.

Βάζουμε το πουρέ σε ένα σουρωτήρι και τον αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά. Να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.

Χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα τους κρόκους με τη κρέμα γάλακτος.

Βγάζουμε το πουρέ από το σουρωτήρι και σε μία λεκανίτσα ενσωματώνουμε με το μίγμα κρόκου και κρέμας. Ρίχνουμε τα καρυκεύματά μας.

Βουτυρώνουμε τις φορμίτσες και τις αλευρώνουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας μέχρι λίγο πριν τη κορυφή της φόρμας. Φτιάχνουμε τεχνητό μπαιν-μαρί και το τοποθετούμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 160ο C. Βάζουμε τα φλαν καρότου μέσα και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.

 
Μικρά Μυστικά: Ο πουρές πρέπει να στραγγίξει πολύ καλά διαφορετικά δε θα στεθεροποιηθεί το μίγμα. Τα φλάν χρησιμοποιούνται κυρίως σαν γαρνιτούρες. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα. Μπορούμε να φτιάξουμε φλαν και με μελιτζάνα ή μπρόκολο.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Μαγειρεύοντας, οι βάσεις της μαγειρικής" μέρος ά, των εκδόσεων Les Livres Du Tourisme, της σχολής LE Monde.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό καρότα βιολογικά
  • 10 κρόκοι αβγών
  • 250 χλ. κρέμα γάλακτος
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • ζάχαρη
για το φορμάρισμα:
  • βούτυρο
  • αλεύρι

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!