Κολοκυθόπιτα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε το κολοκύθι, το τρίβουμε στον τρίφτη. Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι. Το ζυμώνουμε και το στραγγίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε ένα φύλλο κάτω στο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λάδι. Ρίχνουμε το κολοκύθι λίγο λίγο να μην ξεχειλίζει το μίγμα. Στην συνέχεια βάζουμε από πάνω άλλο φύλλο και ρίχνουμε πάλι λίγο λίγο από το μίγμα μας.

Το ίδιο κάνουμε και για το τρίτο φύλλο. Αφού βάλουμε το τέταρτο φύλλο, βάζουμε την πίτα στο φούρνο για μίση ώρα περίπου, μετά το βγάζουμε, αναποδογυρίζουμε το ταψί ώστε να βγει η πίτα μας και την βάζουμε να ψηθεί ανάποδα τώρα για 20 λεπτά περίπου.

Συστατικά

(για 4-6 άτομα)
  • 4 φύλλα παραδοσιακά χωριάτικα
  • ½ κολοκύθα μέτρια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • ½ κιλό ζάχαρη ή μέλι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!