Κοτόπιτα με Φύλλο Γιαουρτιού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Κρυώνουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα υλικά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλέυρι, ανακατεύοντας, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο και ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε. Μετά περίπου 5 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κεφαλογραβιέρα τριμμένη, τα αβγά και ενσωματώνουμε τα υλικά.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Κρυώνουμε το κοτόπουλο και κρατάμε το ζωμό.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα υλικά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλέυρι, ανακατεύοντας, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο και ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε. Μετά περίπου 5 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κεφαλογραβιέρα τριμμένη, τα αβγά και ενσωματώνουμε τα υλικά.
Ανοίγουμε το φύλλο και στρώνουμε το μισό σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
Αλείφουμε με αβγό χτυπημένο, χαράσουμε τη πίτα ή τρυπάμε τη ζύμη με ένα πηρούνι και ψήνουμε στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου.
Συστατικά
(για 4 άτομα)φύλλο:
- 400 γρ. αλεύρι
- ½ φλυτζ. σπορέλαιο
- 120 γρ. γιαούρτι
- 1 αβγό
- 3 γρ. μαγιά σκόνη
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. κοτόπουλο ψαχνό
- 20 γρ. βούτυρο
- 20 χλ. σπορέλαιο
- 200 χλ. νερό ή ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 2 αβγά
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 100 γρ. γραβιέρα
Credits
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens