Κοτόπουλο Δενδρολίβανο Λεμόνι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε μία λεκάνη (τόσο μεγάλη ώστε να χωράει το κοτόπουλο), βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του κοτόπουλου, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί με τη μαρινάδα όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλείνουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 1-1 ½ ώρες, στους 180ο C.
Σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα ή ρύζι ή noodles.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 2 λεμόνια χυμό
- 60 χλ. ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 2 σκελ. σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens