Κοτόπουλο BBQ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε μία μπασίνα-λεκάνη (μεγάλη τόσο ώστε να χωρέσει και τα κοτόπουλα), βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το κατόπουλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει σάλτσα παντού. Σπέπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο. Το ιδανικό βέβαια είναι να αφήσουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
Βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλο σε ένα ανάλογο ταψί και από πάνω τη σάλτσα-μαρινάδα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 1-1 ½ ώρα.
Σερβίρουμε ζεστό με λαχανικά βραστά ή με ρύζι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 μπουτιά κοτόπουλου
- 40 χλ. σάλτσα σόγιας
- 25 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. πάστα τομάτας
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 100 γρ. κέτσαπ
- 10 γρ. καπνιστός κόλιανδρος
- 2 κ. σούπας ηλαιέλαιο
- πιπέρι μαύρο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens