Βραστά Λαχανικά με Σάλτσα Φέτας

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το τυρί φιλαδέλφεια, τη κρέμα γάλακτος, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλάτι, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο υγρό. Το αφήνετε να κάτσει.
 
Σε μια κατσαρόλα κοχλάζον αλατισμένο νερό ζεματάμε για 10 λεπτά το κουνουπίδι, το μπρόκολο και τα 2 πράσα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Τα βγάζετε, τα κρυώνουμε σε νερό τρεχόυμενο και τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα.
 
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τη κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους και τα μανιτάρια σε ένα φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σκορπάμε πάνω από τα βραστά λαχανικά.
 
Περιχύνουμε με τη σάλτσα φέτας και πασπαλίζουμε με τη γλυκιά πάπρικα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • μισό κουνουπίδι
  • μισό μπρόκολο
  • 2 πράσα
  • 200 γρ. ψαχνό κίτρινης κολοκύθας
  • 10 φρέσκα μανιτάρια
για τη σάλτσα:
  • 200 γρ. σκληρή φέτα
  • 50 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 φλυτζ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Credits

Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!