Ζωμός Κότας ή Πουλερικών
(για 5 λίτρα ζωμό)Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα νερό και ζεσταίνουμε μέχρι να κοχλάσει.
Αφαιρούμε από ένα κοτόπουλο το λαιμό, το κεφάλι, τις φτερούγες, το συκώτι και το στομάχι. Μόλις κοχλάσει το νερό τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για 4-5 λεπτά, σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 7 λίτρα φρέσκο κρύο νερό και βράζουμε τα μέρη από το κοτόπουλο, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε δύο μεγάλα καρότα, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα πράσο, τρεις ρίζες σέλινο, ένα σκόρδο (όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια), ένα φύλλο δάφνης, 5 κόκκους πιπέρι, ένα μπαχάρι, 2 κλωνάρια θυμάρι, λίγο γαρίφαλο και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 ώρες σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι μισόκλειστο. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται.
Περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι και με μία κουτάλα αφαιρούμε από την επιφάνειά του το περιττό λάδι.
Χρησιμοποιούμε το ζωμό σε σάλτσες, ψητά, μαγειρευτά και σούπες.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens