Λιαστές Τομάτες σε Ελαιόλαδο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αγοράζουμε όσες τομάτες θέλουμε, καλύτερα να είναι στην εποχή τους και να είναι ώριμες αλλά σκληρές.
Τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και αν θέλουμε με ένα κουταλάκι αφαιρούμε μερικά σπόρια. Στη συνέχεια τις πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, τις απλώνουμε πάνω σε αναποδογυρισμένα τελάρα και τις αφήνουμε στον ήλιο και τον αέρα. Τις σκεπάζουμε με ένα τούλι για τις μύγες και αφήνουμε για 5 μέρες, είναι έτοιμες όταν τις πιέζουμε και δεν βγάζουνε υγρά.
Σε ένα μπολ ανάλογο με τη ποσότητα τομάτας που έχουμε αναμυγνείουμε 3 μέρη ελαιόλαδο με ένα μέρος ξύδι και προσθέτουμε 1 φύλλο δάφνη, 1 κ. σούπας αλάτι και λίγο πιπέρι φρέσκο.
Βάζουμε σε βάζα τις τομάτες και το λαδόξυδο, τόσο ώστε να τις καλύπτει μέχρι πάνω.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens