Σαλάτα με Σουσάμι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Συμβουλές: Εδώ θα πηγαίνανε πολύ ωραία και μερικές φρέσκιες φράουλες και λίγα κρουτόν (τηγανητά ψωμάκια) και το κατακαλόκαιρο μερικά μπαλάκια από πεπόνι.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού, το κομμένο σέλερι και τις φέτες από τα ραπανάκια, όλα πλυμένα, σουρωμένα και καθαρισμένα.
Ρίχνουμε την μισή σάλτσα και ανακατέυουμε καλά.
Τα βάζουμε όλα στην σαλατιέρα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Συμβουλές: Εδώ θα πηγαίνανε πολύ ωραία και μερικές φρέσκιες φράουλες και λίγα κρουτόν (τηγανητά ψωμάκια) και το κατακαλόκαιρο μερικά μπαλάκια από πεπόνι.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού
- 6 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
- 2 κλων. σέλερυ ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
για την σάλτσα:
- 1 κ. σούπας μπαλσάμικο
- 1 κ. σούπας κόκκινο κρασί
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλίτσα ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens