Σαλάτα με Σουσάμι

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
 
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα σπανακιού, το κομμένο σέλερι και τις φέτες από τα ραπανάκια, όλα πλυμένα, σουρωμένα και καθαρισμένα.
 
Ρίχνουμε την μισή σάλτσα και ανακατέυουμε καλά.
 
Τα βάζουμε όλα στην σαλατιέρα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
 

Συμβουλές:
Εδώ θα πηγαίνανε πολύ ωραία και μερικές φρέσκιες φράουλες και λίγα κρουτόν (τηγανητά ψωμάκια) και το κατακαλόκαιρο μερικά μπαλάκια από πεπόνι.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού
  • 6 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 κλων. σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
για την σάλτσα:
  • 1 κ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κ. σούπας κόκκινο κρασί
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλίτσα ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!