Σαλάτα Τακτούκα με Τομάτα Πιπεριά

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Προετοιμάζουμε τις τομάτες όπως στο βιντεο και τις κόβουμε σε κυβάκια.
 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε δύο-δύο τις πιπεριές σε καυτό λάδι, μέχρι να ξεχωρίσει η φλούδα. Αποσύρουμε με μία τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και απομακρύνουμε τα σπόρια. Τις κόβουμε και αυτές σε κυβάκια.
 
Ψιλοκοκόβουμε το μαϊντανό και το κόλιαντρο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
 
Βάζουμε όλα τα υλικά μας στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, τις ελιές αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι και αλατοπίπερο.
 
Συμβουλές: Στο Μαρόκο προσθέτουν και αβγά βρασμένα και κομμένα.



Η πιο αγαπημένη σαλάτα του Μαρόκου. Για τις σαλάτες τακτούκα, κάποια από τα υλικά ψήνονται ή τηγανίζονται, έτσι μπορούμε να βάλουμε κατ’ επιλογήν τηγανιτές τομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες και άλλα.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. τομάτες ώριμες
  • 2 τεμ. πράσινες πιπεριές
  • 2 τεμ. κόκκινες πιπεριές
  • ¼ ματσάκι κολίανδρο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο για το ντρέσινγκ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμόνι
  • λάδι για τηγάνισμα
για το γαρνίρισμα:
  • 10 τεμ. μαύρες ελιές

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!