Σαλάτα Ταμπουλέ

Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό και το βάζουμε στο ψυγείο από τη προηγούμενη νύχτα.

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη τομάτα και στύβουμε το λεμόνι.

Βάζουμε το πληγούρι σε μία ανάλογη σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κόμμένα υλικά μας, το λεμόνι και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.

Συμβουλές: Κανονικά αυτή η Λιβανέζικη σαλάτα χαρακτηρίζεται από τον μαϊντανό, εγώ στα υλικά έχω βάλει όσο αρέσει σε εμένα. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και πιπεριά Φλωρίνης που θα δώσει μία υπέροχη γλυκιά γεύση.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 400 γρ. πλιγούρι
  • 2 τομάτες ώριμες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ λεμόνι (χυμός)

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!