Σαλάτα Μπρόκολο Τόνο Κάπαρη και Πιπεριά Φλωρίνης
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βράζουμε, σουρώνουμε και κρυώνουμε τις φαρφάλες.
Στραγγίζουμε τον τόνο Αλοννήσου και τον κομματιάζουμε με ένα πηρούνι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο (τα μπουκετάκια του).
Βράζουμε το μπρόκολο σε κοχλάζον, αλατισμένο νερό για 4 λεπτά.
Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε. Το κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε, σουρώνουμε και κρυώνουμε τις φαρφάλες.
Στραγγίζουμε τον τόνο Αλοννήσου και τον κομματιάζουμε με ένα πηρούνι.
Σε ένα μπόλ σαλάτας βάζουμε το μπρόκολο, τις φαρφάλες, τον τόνο και αλατοπιπερώνουμε.
Φτίαχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι.
Περιχύνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα μας.
Βάζουμε απο πάνω τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι.
Συστατικά
(για 6 άτομα)- 1 μπρόκολο
- 1 τόνο Αλλονήσου κονσέρβα
- 3 πιπεριές Φλωρίνης βαζάκι
- 300 γρ. φαρφάλες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 2 κ. γλυκού κάπαρη ξαρμυρισμένη
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens