Λευκό Μοσχάρι Ραγού
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας. Χοντροκόβουμε το καρότο σε κύβους (δείτε πως στο σχετικό βίντεο), το κρεμμύδι και το σέλινο. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά και το αποσύρουμε.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και τα μπαχάρια μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα λαχανικά μας. Χοντροκόβουμε το καρότο σε κύβους (δείτε πως στο σχετικό βίντεο), το κρεμμύδι και το σέλινο. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά και το αποσύρουμε.
Σε μία ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο ή καλύτερα βούτυρο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι ελαφρά χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε το αλέυρι. Καβουρδίζουμε το αλεύρι 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και τα μπαχάρια μας.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και χωρίς να κοχλάζει πολύ, μέχρι να μαλώσει το κρέας. Περνάμε από σουρωτήρι, βάζουμε τη σάλτσα μία κατσαρολίτσα και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος βράζοντας για 3-4 λεπτά ακόμα.
Συμβουλές: Σκοπός στο ραγού λευκό είναι το αποτέλεσμα να είναι λευκό και για να γίνει αυτό δεν πρέπει να τσιγαρίσουμε πολύ το κρέας. Για την ακρίβεια το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό σπαλομπριζόλα
- 2 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλινο
- 1 μεγάλη κ. σούπας αλεύρι
- νερό ή ζωμό κρέατος
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλυτζ. κρασί λευκό
- 250 χλ. κρέμα γάλακτος
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens