Ποσέ
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Το υγρό που θα πάρουμε το χρησιμοποιούμε για σάλτσα που θα συνοδέψει το κοτόπουλο.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το κοτόπουλο με νερό μέχρι να το καλύψουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί (δες φωτογραφίες).
Αφήνουμε να βράσει για τον ανάλογο χρόνο.
Το υγρό που θα πάρουμε το χρησιμοποιούμε για σάλτσα που θα συνοδέψει το κοτόπουλο.
Πως; Ας φτιάξουμε μία σάλτσα σουπρέμ…
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 60 γρ. βούτυρο, το λιώνουμε και προσθέτουμε 80 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς για 3 λεπτά και σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε παίρνουμε 1 λτ από το βράσιμο του κοτόπουλου και σε μία κατσαρόλα του προσθέτουμε το ρου που φτιάξαμε πρίν και το βράζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας. Τώρα έχουμε μία σάλτσα βελουτέ.
Προσθέτουμε λεμόνι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βρασμό αλλά στους 80ο C περίπου για άλλα 2-3 λεπτά και τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και έχουμε μία υπέροχη σάλτσα.
Συστατικά
- Κοτόπουλο
- Αλάτι
- Πιπέρι λευκό
- Μπουκέ γκαρνί (πράσο, θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη)
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens