Πουρές Πατάτας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Στραγγίζουμε και αλέθουμε τις πατάτες χωρίς να τις αλέσουμε τελείως, δηλαδή να κρατάνε λίγο.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (εάν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα).
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με κρύο αλατισμένο νερό.
Ζεσταίνουμε το γάλα.
Στραγγίζουμε και αλέθουμε τις πατάτες χωρίς να τις αλέσουμε τελείως, δηλαδή να κρατάνε λίγο.
Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (εάν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα).
Συμβουλές: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο καλής ποιότηατας αντί για βούτυρο.
Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκια ματζουράνα, 10 κλωνάρια εκ των οποίων μόνο τα φύλλα. Προσθέστε τα στο τέλος και αφήστε για 10 λεπτά να πάρει άρωμα ο πουρές...
Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκια ματζουράνα, 10 κλωνάρια εκ των οποίων μόνο τα φύλλα. Προσθέστε τα στο τέλος και αφήστε για 10 λεπτά να πάρει άρωμα ο πουρές...
Συστατικά
(για 4-6 άτομα)- 1 κιλό πατάτες
- 200 χλ. γάλα φρέσκο
- 80 γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι φρέσκο
- μοσχοκάρυδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens