Μπιφτέκια με Λαχανικά στη Σχάρα

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό (δείτε φωτογραφίες). Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε κατα μήκος και σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια και τα καρότα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, τα καρότα και τα μαvιτάρια. Τους προσθέτουμε ελαιόλαδο, βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κιμά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη τριμμένη φρυγανιά, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, ελαιόλαδο και πλάθουμε μέχρι να δέσει το μίγμα μας (δείτε πώς στις φωτογραφίες)

Πλάθουμε σε ισομεγεθή μπιφτέκια (δείτε φωτογραφία) και τα πιέζουμε λίγο να γίνουν πλακουτσωτά για να ψηθούν πιο εύκολα στη σχάρα.

Ξεκινάμε το ψήσιμο με τα μπιφτέκια. Τα βάζουμε στη σχάρα, που έχουμε προθερμάνει στους 200ο C και περάσει με ελαιόλαδο, και τα αφήνουμε χωρίς να τα πειράζουμε μέχρι να ψηθούν από τη μία πλευρά. Δε τα πειράζουμε για να μη μας σπάσουν.

Μόλις είναι έτοιμα από τη μία πλευρά τα γυρνάμε, βάζουμε στη σχάρα και τα λαχανικά μας εκτός από τα μανιτάρια. Ψήνουμε για όσο χρόνο χρειάζονται τα λαχανικά και τα μπιφτέκια και 3-4 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 3-4 λεπτά τα μπιφτέκια να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό κιμά μόσχου (κιλότο ή τρανς)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φύλλα δύοσμο
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 χλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
  • 2 κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι
  • ξίδι βαλσάμικο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!