Μαρμελάδα με Αυγουστιάτικα Σύκα
Ξεφλουδίζουμε 1 κιλό σύκα, προσθέτουμε 600 γρ. ζάχαρη και μία κούπα νερό και τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός.
Μικρά μυστικά: Η συγκεκριμένη μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί ένα χρόνο σε σκοτεινό και ξηρό χώρο, εάν ανοιχτεί τη βάζουμε το ψυγείο.
Βάζουμε το όλο μίγμα σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις αρχίσει το μίγμα να πήζει ρίχνουμε μία κούπα γλυκόζη και χυμό από ένα λεμόνι. Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε.
Βάζουμε τη μαρμελάδα ζεστή όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλέινουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα για 5 λεπτά μέχρι να φύγει ο αέρας (απαραίτητο μιας και η μαρμελάδα αυτή δεν έχει συντηρητικά). Τέλος τα ξαναγυρνάμε κανονικά.
Μικρά μυστικά: Η συγκεκριμένη μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί ένα χρόνο σε σκοτεινό και ξηρό χώρο, εάν ανοιχτεί τη βάζουμε το ψυγείο.
Συστατικά
- 1 κιλό σύκα ώριμα
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1 φλυτζ. γλυκόζη
- 1 λεμόνι (χυμός)
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens