Το κρέας του ... σωλήνα είναι πλέον γεγονός

Τα χρόνια περνάνε η επιστήμη αναπτύσετε ραγδαία και καμοιά φορά οι εξελίξεις μας προσπερνάνε. Τα νέα επιτεύγματα κάποιες φορές είναι καλά και κάποιες φορές άσχημα. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη είδηση οι απόψεις και οι θέσεις είναι πολλές.

Ολλανδοί επιστήμονες παρήγαγαν για πρώτη φορά (2009) κρέας στο εργαστήριο. Η όλη προσπάθεια στηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση και από μία εταιρεία που παράγει σάλτσες και έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη παρασκευή κρέατος ψαριού από μυϊκά κύτταρα ψαριού. Προς το παρόν, κανείς δεν έχει γευθεί εργαστηριακό κρέας, αλλά οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορεί να διατεθεί στην αγορά πέντε χρόνια (εδώ να πούμε πως φιλοζωϊκές οργανώσεις είναι υπέρ αυτής της προοπτικής). Ο τελικός στόχος είναι να παραχθούν μπριζόλες εργαστηρίου. Η πιο πολλά υποσχόμενη τεχνική για τη παραγωγή εργαστηριακού κρέατος είναι μέσω βλαστοκυττάρων, που έχουν ληφθεί είτε από έμβρυα ζώων, είτε από άλλα δορυφορικά κύτταρα. Οι ερευνητές έχουν εξάγει κύτταρα από το μυ ενός ζωντανού χοίρου, τα οποία στη συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν και τελικά αναδημιούργησαν ένα νέο ζωντανό μυικό χοιρινό ιστό.


Πηγή: Περιοδικό Chef Club Magazine
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!