Πρασόψωμο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Ζεματίζουμε το ψωμί με βραστό νερό, το ανακατεύουμε καλά, του βάζουμε το αλάτι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα και τη φέτα διαλυμένη καλά με τα χέρια μας.
Αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει λίγο ο χυλός, και σας λέω χυλός γιατί το πρασόψωμο δεν γίνεται ζυμάρι αλλά ένας πολύ πυχτός χυλός.
Τον βάζουμε στο ταψί, τον στρώνουμε με ένα κουτάλι 2 εκ. πάχος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει.
Ζεματίζουμε το ψωμί με βραστό νερό, το ανακατεύουμε καλά, του βάζουμε το αλάτι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα πράσα ψιλοκομμένα και τη φέτα διαλυμένη καλά με τα χέρια μας.
Αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει λίγο ο χυλός, και σας λέω χυλός γιατί το πρασόψωμο δεν γίνεται ζυμάρι αλλά ένας πολύ πυχτός χυλός.
Τον βάζουμε στο ταψί, τον στρώνουμε με ένα κουτάλι 2 εκ. πάχος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει.
Συστατικά
- 700 γρ. αλεύρι από καλαμπόκι
- 700 γρ. πράσα
- ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ κ. γλυκού αλάτι
- 300 γρ. φέτα
- 3 κ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 ½ κ. γλυκού μαγιά
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens