Βούτυρο Ελιάς
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε μισή ώρα να μαλακώσει.
Εάν δεν έχουμε πάστα ελιάς μπορούμε να πάρουμε μερικές ελιές, να τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι και να τις ψιλοκόψουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και με μία σπάτουλα τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το βούτυρο. Κλείνουμε και από τις δύο πλευρές και διατηρούμε στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά: Το βούτυρο ελιάς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια, να σωτάρουμε μανιτάρια ή να τηγανίσουμε ένα φιλέτο μόσχου. Μπορούμε επίσης, να το αλέιψουμε σε μικρά ψωμάκια από μπαγκέτα, που τα έχουμε περάσει για δύο λεπτά από το φούρνο.
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε μισή ώρα να μαλακώσει.
Εάν δεν έχουμε πάστα ελιάς μπορούμε να πάρουμε μερικές ελιές, να τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι και να τις ψιλοκόψουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και με μία σπάτουλα τα δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Στη συνέχεια κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και με ένα κουτάλι απλώνουμε το βούτυρο. Κλείνουμε και από τις δύο πλευρές και διατηρούμε στο ψυγείο.
Μικρά μυστικά: Το βούτυρο ελιάς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να τσιγαρίσουμε κρεμμύδια, να σωτάρουμε μανιτάρια ή να τηγανίσουμε ένα φιλέτο μόσχου. Μπορούμε επίσης, να το αλέιψουμε σε μικρά ψωμάκια από μπαγκέτα, που τα έχουμε περάσει για δύο λεπτά από το φούρνο.
Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. πάστα ελιάς
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης ΑναγνωστόπουλοςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Σπιτική Κέτσαπ
Μία ωραία σπιτική και υγειινή κέτσαπ για εσάς και τα παιδιά σας. Δε μοιάζει πολύ στη γεύση με αυτές του εμπορίου γιατί δεν βάζουμε διάφορες αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία τροφίμων.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens