Πως καθαρίζουμε το σκόρδο
Μία βασική τεχνική που μας διευκολύνει να καθαρίσουμε το σκόρδο εύκολα και γρήγορα. Είναι ο καλύτερος τρόπος, για να αφαιρεθεί η φλούδα απλά.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
-
Βήμα 1ο - Αφαίρεση
Βήμα 1ο: Αφαιρούμε όσες σκελίδες σκόρδο θέλουμε να καθαρίσουμε και τις βάζουμε σε ξύλο κοπής. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο μαχαίρί του chef ή μία μεγάλη επιφάνεια.
-
Βήμα 2ο - Άσκηση πίεσης
Βήμα 2ο: Φέρνουμε το μαχαίρι πάνω από το σκόρδο και το κρατάμε με τη λεπίδα προς το μέρος μας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
-
Βήμα 3ο - Σύνθλιψη
Βήμα 3ο: Με την επιφάνεια του μαχαιριού ασκούμε στο σκόρδο κατακόρυφη πίεση έτσι ώστε η φλούδα του να "ξεκολλήσει". Με τα χέρια μας την αφαιρούμε και εν συνεχεία κόβουμε το σκόρδο όπως μας λέει η συνταγή.
-
Βήμα 4ο - Κόψιμο για φούρνο
Στην περίπτωση που θέλουμε να αρωματίσουμε ένα φαγητό με σκόρδο ή να ψήσουμε το σκόρδο στο φούρνο, το κόβουμε ολόκληρο στη μέση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens