Πως αφαιρούμε το φιλέτο του λεμονιού ή του πορτοκαλιού
Πολλές συνταγές ζητάνε τα φιλέτα του λεμονιού, τα οποία χρησιμοποιούμε για το γαρνίρισμα κάποιου φαγητού. Τα φιλέτα από πορτοκάλι χρησιμοποιούνται κυρίως στις σαλάτες.
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
-
Βήμα 1ο - Κόψιμο
Βήμα 1ο: Ξεκινάμε κόβοντας τις άκρες του λεμονιού. Εαν κοιτάξουμε το εσωτερικό του από οποιαδήποτε πλευρά θα δούμε ένα σχήμα σαν λουλούδι, να σχηματίζεται από τις ίνες των φιλέτων. Κόβουμε στα δύο, ακριβώς στη μέση και κατα μήκος των κεντρικών ινών.
-
Βήμα 2ο - Τομή 1η
Βήμα 2ο: Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε ξανά στη μέση το μισό λεμόνι. Κρατώντας το λεμόνι όπως φαίνεται στη φωτογραφία κάνουμε μία τομή προς το κέντρο του, πάντα ακολουθώντας τη γραμμή του φιλέτου. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι.
-
Βήμα 3ο - Τομή και αφαίρεση
Βήμα 3ο: Κάνουμε άλλη μία τομή στην άλλη πλευρά με τον ίδιο τρόπο και χρησιμοποιώντας το μαχαίρι αφαιρούμε το φιλέτο.
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens