Πως καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη πιπεριά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι της πιπεριάς με το χέρι μας.
Ερχόμαστε στο ξύλο κοπής και ακουμπάμε τη πιπεριά με το μέρος του κοτσανιού προς τα κάτω.
Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τη πιπεριά σε τρία σημεία, όπως στο βίντεο, έτσι ώστε στο τέλος να μείνουν μόνο τα σπόρια.
Με αυτό το τρόπο δε μπαίνουμε στη διαδικασία να αφαιρούμε τα σπόρια με τα χέρια και να χάνουμε χρόνο.
Πλένουμε, στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι της πιπεριάς με το χέρι μας.
Ερχόμαστε στο ξύλο κοπής και ακουμπάμε τη πιπεριά με το μέρος του κοτσανιού προς τα κάτω.
Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τη πιπεριά σε τρία σημεία, όπως στο βίντεο, έτσι ώστε στο τέλος να μείνουν μόνο τα σπόρια.
Με αυτό το τρόπο δε μπαίνουμε στη διαδικασία να αφαιρούμε τα σπόρια με τα χέρια και να χάνουμε χρόνο.
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens