Πως κόβουμε τις γαρίδες "πεταλούδα"
Δείτε στο βίντεο πως γίνεται το κόψιμο "πεταλούδα".
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις γαρίδες από το κεφάλι, συνεχίζουμε με το κέλυφος και τα πόδια και τέλος με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της, μία διαδικασία απαραίτητη όταναγοράζουμε τις γαρίδες ολόκληρες. Τα κεφάλια και το κέλυφος μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε ένα ζωμό ή μία κόκκινη σάλτσα θαλασσινών.
Στο τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι στη πίσω πλευρά της, κάνουμε μία τομή όπως στο βίντεο, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις γαρίδες από το κεφάλι, συνεχίζουμε με το κέλυφος και τα πόδια και τέλος με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της, μία διαδικασία απαραίτητη όταναγοράζουμε τις γαρίδες ολόκληρες. Τα κεφάλια και το κέλυφος μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να αρωματίσουμε ένα ζωμό ή μία κόκκινη σάλτσα θαλασσινών.
Στο τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι στη πίσω πλευρά της, κάνουμε μία τομή όπως στο βίντεο, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens