Σουβλάκια με τυρί Ταλαγάνι και Σος από Αντζούγιες

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό, για να μην μας καούν κατά το μαγείρεμα. Κόβουμε το ταλαγάνι και το ψωμί σε ισομεγεθή κύβους ενάμιση εκατοστό. Ισομεγεθή για να ψηθούν ομοιόμορφα όταν θα τα ψήσουμε στο τηγάνι.

Καθαρίζουμε το σκόρδο (δείτε φωτογραφίες) και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα γουδί μαζί με το γαύρο ή την αντζούγια και το χτυπάμε.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν, προσθέτουμε τα υλικά του γουδιού και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το μαϊντανό ψιλοκόμμένο (δείτε βίντεο). Αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάχνουμε τα σουβλάκια βάζοντας από τρία κομμάτια τυρί και άλλα τρία ψωμί. Με ένα πινέλο αλέιφουμε τη σος που φτιάξαμε στα σουβλάκια και ταυρόχρονα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί (πολύ λίγο).

Βάζουμε τα σουβλάκια στο τηγάνι και ψήνουμε από όλες τις πλευρές.

Αποσύρουμε και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Μικρά μυστικά: Για να μην μας κολλήσει το ταλαγάνι, το τηγάνι πρέπει να είναι αντικολλητικό και κάθε φορά που θέλουμε να το γυρίσουμε να χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα. Επίσης καλό είναι να το γυρίζουμε μόνο αφού έχει ψηθεί από κάθε πλευρά.

Υπέροχο finger food...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 600 γρ. τυρί ταλαγάνι (Μεσσηνίας)
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί με προζύμι
  • 8 ξύλινα καλαμάκια
  • για τη σός:
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 γαύρο βραστό ή μία αντζούγια
  • 1 κ. γλυκού βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός) και το ξύσμα του
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός


Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Προζύμι

    Μερικά απλά και βασικά πράγματα για το προζύμι.