Πώς καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τους γαύρους

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε τα κεφάλια από όλα τα ψάρια.

Κάνουμε μία χαρακιά στο κάτω μέρος της κοιλιάς και αφαιρούμε τα εντόσθια.

Ασκώντας πίεση με το μεγάλο μας δάχτυλο στη βάση της ουράς αφαιρούμε το κόκκαλο.

Πλένουμε πολύ καλά σε κρύο νερό και είμαστε έτοιμοι.

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος Δημήτρης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!