Αβγά Γεμιστά με Σάλτσα Κάππαρης και Πάπρικα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βράζουμε τα αβγά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά για να γίνει ο κρόκος σφικτός. Τα κρυώνουμε σε άφθονο νερό για να τα καθαρίσουμε ευκολότερα.
Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε προσεχτικά το κρόκο.
Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το ελαιόλαδο, τη κάππαρη (αφού τη ξαλμυρίσουμε), τη φέτα, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρώς.
Γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα από το μπλέντερ, με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη πάπρικα.
Βράζουμε τα αβγά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά για να γίνει ο κρόκος σφικτός. Τα κρυώνουμε σε άφθονο νερό για να τα καθαρίσουμε ευκολότερα.
Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε προσεχτικά το κρόκο.
Βάζουμε στο μπλέντερ τους κρόκους, το ελαιόλαδο, τη κάππαρη (αφού τη ξαλμυρίσουμε), τη φέτα, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρώς.
Γεμίζουμε τα ασπράδια με το μείγμα από το μπλέντερ, με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη πάπρικα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 αβγά
- 1 κ. γλυκού κάππαρη
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ φλυτζ. φέτα
- 1 κ. σούπας γιαούρτι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- πάπρικα
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Μετατροπές Μέτρων
Οι κυριότερες μετατροπές μέτρων.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens