Μήλο με κανέλα
Μία συνταγή του πρώτου σταδίου, δηλάδη για ηλικίες 6-8 μηνών. Είναι από τις πρώτες γεύσεις που θα αρχίσει να γεύεται το μωρό σας.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα μαζί με το νερό ή το χυμό μήλου και τη κανέλα, και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε και πετάμε το ξυλαράκι της κανέλας.
Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Όσο περισσέψει μπορούμε να το βάλουμε σε θήκη για παγάκια και να το φυλάξουμε σκεπασμένο στη κατάψυξη.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομματάκια τα μήλα.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα μαζί με το νερό ή το χυμό μήλου και τη κανέλα, και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαλακώσουν τα αποσύρουμε και πετάμε το ξυλαράκι της κανέλας.
Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Όσο περισσέψει μπορούμε να το βάλουμε σε θήκη για παγάκια και να το φυλάξουμε σκεπασμένο στη κατάψυξη.
Συστατικά
(για 4-5 μερίδες)- 3 μήλα ώριμα βιολογικά
- 5 κ. σούπας χυμό μήλου ή νερό
-
¼ ξυλάκι κανέλας
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΑναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens