Σπιτικός Τοματοπελτές από Λιαστές Ντομάτες

Ο σπιτικός πελτές από λιαστή τομάτα είναι σίγουρα νοστιμότερος από το κλασσικό τοματοπελτέ. Τον χρησιμοποιούμε όπως το τοματοπελτέ αλλά σε μικρότερη ποσότητα γιατί είναι πιο αλμυρος. Δοκιμάστε το σε πίτσα ή σε σάντουιτς με κεφαλογραβιέρα και ζαμπόν καπνιστό.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Κόβουμε το σκόρδο όπως στη φωτογραφία, το βάζουμε πάνω σε ένα λαδόχαρτο, του ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στους 200ºC για 30 λεπτά. Μόλις μαλακώσει το βγάζουμε από το φούρνο και το πιέζουμε με τα χάρια μας να βγεί η ψίχα του. Τη βάζουμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε τις λιαστές τομάτες σε μία κατσαρόλίτσα και τις καλύβουμε με νερό. Τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε μέσα στο νερό της κατσαρόλας για άλλα είκοσι λεπτά. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Τις βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία παχύρευστη πάστα.

Τη βάζουμε σε ένα μικρό γυάλινο δοχείο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Συστατικά

  • 50 γρ. λιαστές τομάτες
  • 70 χλ. ελαιόλαδο
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • ¼ κ. γλυκού ρίγανη
  • ¼ κ. γλυκού αλάτι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...