Pizza με Κρεμμύδια Φέτα και Δενδρολίβανο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε το ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και μπορούμε να τη κάνουμε όσο λεπτή θέλουμε.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, από πάνω τη γραβιέρα, μετά το θυμάρι και το πιπέρι, από πάνω τη φέτα και τέλος το δενδρολίβανο.
Ψήνουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η πίτσα μας.
Μικρά μυστικά: Όσο πιο λεπτή κάνουμε τη ζύμη, τόσο λιγότερο χρόνο θα μας πάρει. Βάζουμε πάντα το ταψί, χαμηλά στο φούρνο. Ψήνουμε ανοίγοντας τη πάνω, τη κάτω αντίσταση του φούρνου αλλά και τον αέρα.
Κάνουμε τη ζύμη ρίχνοντας το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά με λίγο νερό στην αρχή, προσέχοντας η μαγιά να μην έρθει σε επαφή με το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε εως ότου απορροφηθεί και γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, από πάνω τη γραβιέρα, μετά το θυμάρι και το πιπέρι, από πάνω τη φέτα και τέλος το δενδρολίβανο.
Ψήνουμε στο φούρνο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα η πίτσα μας.
Μικρά μυστικά: Όσο πιο λεπτή κάνουμε τη ζύμη, τόσο λιγότερο χρόνο θα μας πάρει. Βάζουμε πάντα το ταψί, χαμηλά στο φούρνο. Ψήνουμε ανοίγοντας τη πάνω, τη κάτω αντίσταση του φούρνου αλλά και τον αέρα.
Συστατικά
(για 4 άτομα)ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι σκληρό
- 500-600 χλ. νερό
- 30 γρ. ξηρή μαγιά ή 60 γρ. φρέσκια μαγιά
- 50 χλ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. τυρί γραβιέρα
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
-
θυμάρι, πιπέρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΠαρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens