Ρυζόγαλο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σουρώνουμε.

Βάζουμε τα υλικά του το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια (α μείγμα), σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μία κουτάλα.

Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Ταυτόχρονα σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ.

Μόλις ξαναπάρει βράση το μείγμα στη κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και μόλις πήξει πολύ καλά αποσύρουμε.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ γαρνίροντας με ένα ξυλάκι κανέλας και κανέλα σκόνη.


Το ρυζόγαλο είναι ένα πολύ παλιό σπιτικό ελληνικό γλυκό. Εκτός από τα σπίτια το βρίσκαμε και στα γαλακτοπωλεία της εποχής.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
α μείγμα:
  • 200 χλ. γάλα φρέσκο
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 δόση βανίλια
β μείγμα:
  • 25 γρ. ρύζι γλασέ
  • 130 χλ. νερό
  • ½ λεμόνι (φλούδα)
  • λίγο αλάτι
γ μείγμα:
  • 50 χλ. γάλα φρέσκο
  • 8 γρ. κορν φλάουρ
4 ξύλα κανέλας για το γαρνίρισμα και κανέλα σε σκόνη

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...

  • Κανέλα η μεθυστική

    Κανέλα η μεθυστική. Ένα από τα ωραιότερα μπαχάρια. Μάθετε για αυτήν, όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε.