Πατάτες Παϊγ

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο τρίφτη (στο χοντρό).

Τους προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι ένα μικρό κομματάκι πατάτα για να δούμε πότε έχει κάψει το λάδι.

Πλάθουμε τις πατάτες σε παϊγ όπως στο βίντεο ή στη φωτογραφία. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ-χρυσό χρώμα.

Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.


Μικρά μυστικά: Οι πατάτες παϊγ είναι μία ευπαρουσίαστη γαρνιτούρα. Τη χρησιμοποιούμε όπου θέλει ο καθένας. Αυτοσχεδιάστε.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4-6 πατάτες
  • 100 γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Credits

Βίντεο-Μοντάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκης
Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...