Σαλάτα με Πέννες Τοματίνια Φέτα και Ελιές
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο λέει το πακέτο, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε στο δύο τα τοματίνια. Κόβουμε τις ελιές στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Σε μία βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά, τη φέτα, τις ελιές, τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα καρυκεύμετα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο λέει το πακέτο, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε στο δύο τα τοματίνια. Κόβουμε τις ελιές στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Σε μία βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά, τη φέτα, τις ελιές, τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα καρυκεύμετα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 150-200 γρ. ζυμαρικά πέννες
- 14 τοματίνια
- 20 ελιές θρούμπες Θάσου
- 150 γρ. φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι
- βασιλικό
- ελαιόλαδο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens