Σπαγγέτι Μαρινάρα με Γαρίδες
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αν αγοράσαμε τις γαρίδες ολόκληρες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος, το κεφάλι και με μία οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το εντεράκι της από τη πίσω πλευρά (δείτε πώς τις καθαρίζουμε στο video). Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για έναμιση λεπτό λιγότερο απ΄ότι λέει το πακέτο. Κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από το βρασμό και τα σουρώνουμε. Τα βρέχουμε με λίγο κρύο νερό-πολύ λίγο ίσα-ίσα να σταματήσει ο βρασμός.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (δείτε πώς το ψιλοκόβουμε στο σχετικό video) μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μία ή δύο δόσεις γαρίδες με τη σάλτσα τους και μία δόση μακαρόνια με λίγο νερό από το βρασμό. Τα σωτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα πιάτα.
Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα, λίγο βασιλικό και πιπέρι φρέσκο.
Καλή σας όρεξη
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 500 γρ. μακαρόνια
- 4 ντομάτες ώριμες μεγάλες
- 10 γρ. τοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκόρδα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κ. σούπας βασιλικό
- 1 κ. σούπας μαϊντανό
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- πιπέρι κόκκινο
Credits
Βίντεο-Μοντάζ: Συλβέστρος ΔημήτρηςΚείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens