Πρασινοπίπερο

ή κοινώς "πράσινο πιπέρι"...

Προέρχεται από το κοινό πιπέρι, το οποίο είναι θάμνος και μπορεί να φτάσει και τα δέκα μέτρα ύψος, το οποίο αποξηραίνεται στον ήλιο αλλά δεν έχει υποστεί την τελική επεξεργασία του μαύρου πιπεριού.

Έχει ελαφρύ, διακριτικό και ιδιαίτερο άρωμα, έχει υπέροχο χρώμα αλλά δεν δικαιολογείται η υψηλή τιμή του μιας και κανονικά θα έπρεπε να πωλείται πιο φθηνά από το μαύρο (είναι το ίδιο πιπέρι, λιγότερο επεξεργασμένο).

Η γαλλική κουζίνα το θεωρεί εκλεκτό μπαχαρικό και χρησιμοποιείται για να δώσει το ιδιαίτερο, λεπτό άρωμα στα φιλέτα. Είναι ιδανικό κατά την άποψή μου για σαλάτες, σάλτσες, πίτσες και κρεατικά.

Το πρασινοπίπερο θα το χρησιμοποιείσουμε ολόκληρο ή ελαφρά χτυπημένο στο γουδί, δεν το τρίβουμε. Ένας άλλος τρόπος, είναι να φτιάξετε με αυτό ένα δικό σας, νέο καρύκευμα χτυπώντας το με χοντρό αλάτι και λίγο αποξηραμένο βασιλικό σε ένα γουδί...

Καλά μαγειρέματα...


Βιβλιογραφία:
1. "Μπαχαρικό Λεξικό", Νίκος Δ. Πλατής, Εκδόσεις Κέδρος 2003
2. www.wikipedia.com
3. http://www.greek-language.gr
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!