Καρμπονάρα με Blue Cheese

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Βάζουμε τα linguine να βράσουν, σε κοχλάζον και πολύ αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.
 
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέϊκον.
 
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέϊκον. Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ταυτόχρορονα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε με ένα σύρμα τα αβγά, τη κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και λίγο μαυρο πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το βρασμό. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα.

Αν δείτε οτι πήζει αρκετά προσθέστε λίγο νερό απο τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγο χρόνο ακόμα, προσθέτοντας το blue cheese σε κομματάκια.

Σερβίρουμε πουδράροντας λίγο παρμεζάνα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 500 γρ. linguine
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 φλiτζ. καφέ κρασί λευκό
  • 2 αβγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. blue cheese
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 10 κλων. σχοινόπρασο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...