Αγγλική Κρεμμυδόσουπα του Jamie Oliver
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τη κρεμμυδόσουπα σε πηλινο ατομικό σκεύος. Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί και αρωματίζουμε με λίγο μπράντυ Μεταξά. Γκρατινάρουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί μας.
Καλή σας όρεξη...
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τη κρεμμυδόσουπα σε πηλινο ατομικό σκεύος. Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί και αρωματίζουμε με λίγο μπράντυ Μεταξά. Γκρατινάρουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί μας.
Καλή σας όρεξη...
Συμβουλές:
- Προσοχή στην τοποθέτηση της μπαγκέτας. Τη βάζουμε τελευταία στιγμή για να μή μας πανιάσει.
- Αντί για ολόκληρη φέτα μπορούμε να κόψουμε τη μπαγκέτα σε κρουτόν και να ακολουθήσουνε την ίδια διαδικασία
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο
- 3 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 πράσο
- 2 σκελ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 10 φυλλαράκια φασκόμηλο
- αλάτι, πιπέρι
- 8 λεπτές φέτες ψωμί μπαγκέτα
- 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 30 χλ. μπράντυ Μεταξά
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Παρατηρήσεις
Σχετικές συνταγές
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens