Σαλάτα με Κινέζικα Ρυζομακάρονα και Σάλτσα Ροδιού

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και βάζουμε μέσα τα ρυζομακάρονα μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα κρυώνουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα με πολύ λίγο σησαμέλαιο (5 ml).
 
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το πράσο, το μάραθο, το μαϊντανό, το κόλιανδρο και το τζίντζερ.
 
Κόβουμε το πράσο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια μήκους 3 εκατοστών και το τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
 
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το τζίντζερ.
 
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Βάζουμε το σησαμέλαιο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το τζίντζερ σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το σάκε και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε λίγο κόλιανδρο.
 
Προσθέτουμε το χυμό ροδιού και μετά δύο λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το κορν φλάουρ που το έχουμε αραιώσει σε λίγο κρύο νερό. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε.
 
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη σαλατιέρα με τα ρυζομακάρονα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 
Σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο και ντεκοράρουμε με ένα κλωνάρι μάραθο.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 200 γρ. κινέζικα ρυζομακάρονα
  • ½ πράσο (το λευκό)
  • 5-6 κλων. μάραθο
  • 2-3 κλων. μαϊντανό
  • 2-3 κλων. κόλιανδρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
για τη σάλτσα ροδιού:
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ. σούπας σάκε
  • 1 κ. γλυκό φρέσκο τζίντζερ
  • 100 ml. χυμό ροδιού
  • ½ κ. γλυκού κορν φλάουρ

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!