Χοιρινές Μπριζόλες με Πάστα Λιαστής Ντομάτας
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Φτιάχνουμε τον πολτό από λιαστή ντομάτα:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε το πολτό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε δοκιμάζοντας. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Με ένα μαχαίρι αλείφουμε τις μπριζόλες με το πολτό λιαστής ντομάτας. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ανάλογο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Ξεκινάμε με τη θερμοκρασία στους 150οC για 15 λεπτά και εν συνεχεία στους 180ο Cγια άλλα 15 λεπτά γυρίζοντας τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη...
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Φτιάχνουμε τον πολτό από λιαστή ντομάτα:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε το πολτό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε δοκιμάζοντας. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Με ένα μαχαίρι αλείφουμε τις μπριζόλες με το πολτό λιαστής ντομάτας. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ανάλογο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Ξεκινάμε με τη θερμοκρασία στους 150οC για 15 λεπτά και εν συνεχεία στους 180ο Cγια άλλα 15 λεπτά γυρίζοντας τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα ή ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 μπριζόλες χοιρινές
- αλάτι
- πιπέρι
- 120 γρ. λιαστές ντομάτες
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- θυμάρι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι (χυμός)
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens