Χοιρινή Μπριζόλα με Μέλι και Θυμάρι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με όλα τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κατόπιν στο ψυγείο.
Βάζουμε φωτιά στα κάρβουνα και ζεσταίνουμε καλά τη σχάρα.
Περνάμε τη σχάρα με ελαιόλαδο και λεμόνι για να μη κολλάει.
Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα, ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά.
Μόλις πάρει ικανοποιητικό χρώμα και ανάλογα με τα γούστα αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να τη κάνουμε και στο φούρνο.
Καλή σας όρεξη...
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με όλα τα υλικά από το προηγούμενο βράδυ, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κατόπιν στο ψυγείο.
Βάζουμε φωτιά στα κάρβουνα και ζεσταίνουμε καλά τη σχάρα.
Περνάμε τη σχάρα με ελαιόλαδο και λεμόνι για να μη κολλάει.
Βάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα, ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά.
Μόλις πάρει ικανοποιητικό χρώμα και ανάλογα με τα γούστα αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να τη κάνουμε και στο φούρνο.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
για 4 άτομα- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 3-4 κ. γλυκού μέλι
- 3-4 κ. φλυκού ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας θυμάρι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- λίγο σκόνη τζίντζερ
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens