Στήθος Κοτόπουλο Γεμιστό με Μπέικον και Δυόσμο

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Βάζουμε σε ένα πάγκο τα στήθη του κοτόπουλου με τη πέτσα να κοιτάει προς τα εμάς. Με το αριστερό μας χέρι ασκούμε πίεση στο στήθος και με το άλλο το κόβουμε κατά μήκος λίγο πιο πάνω από τη μέση, χωρίς να το κόψουμε τελείως.
 
Ανοίγουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με μπέϊκον και τη γραβιέρα, ψιλοκομμένο δυόσμο, θυμάρι προσθέτοντας παράλληλα και λίγο αλατοπίπερο.
 
Το δένουμε με το σπάγκο, του προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το λεμόνι.
 
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180ο C για 30-40 λεπτά.
 
Αποσύρουμε, κόβουμε το κορδόνι και σερβίρουμε με σαλάτα αγγούρι και ντομάτα.
 
Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 λεπτές φέτες γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι
  • δυόσμο
  • θυμάρι
  • κορδόνι μαγειρικής
για τη γαρνιτούρα:
  • ντομάτα και αγγούρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!

Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...