Στήθος Κοτόπουλο Γεμιστό με Μπέικον και Δυόσμο
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε σε ένα πάγκο τα στήθη του κοτόπουλου με τη πέτσα να κοιτάει προς τα εμάς. Με το αριστερό μας χέρι ασκούμε πίεση στο στήθος και με το άλλο το κόβουμε κατά μήκος λίγο πιο πάνω από τη μέση, χωρίς να το κόψουμε τελείως.
Ανοίγουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με μπέϊκον και τη γραβιέρα, ψιλοκομμένο δυόσμο, θυμάρι προσθέτοντας παράλληλα και λίγο αλατοπίπερο.
Το δένουμε με το σπάγκο, του προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180ο C για 30-40 λεπτά.
Αποσύρουμε, κόβουμε το κορδόνι και σερβίρουμε με σαλάτα αγγούρι και ντομάτα.
Καλή σας όρεξη...
Βάζουμε σε ένα πάγκο τα στήθη του κοτόπουλου με τη πέτσα να κοιτάει προς τα εμάς. Με το αριστερό μας χέρι ασκούμε πίεση στο στήθος και με το άλλο το κόβουμε κατά μήκος λίγο πιο πάνω από τη μέση, χωρίς να το κόψουμε τελείως.
Ανοίγουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με μπέϊκον και τη γραβιέρα, ψιλοκομμένο δυόσμο, θυμάρι προσθέτοντας παράλληλα και λίγο αλατοπίπερο.
Το δένουμε με το σπάγκο, του προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το λεμόνι.
Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180ο C για 30-40 λεπτά.
Αποσύρουμε, κόβουμε το κορδόνι και σερβίρουμε με σαλάτα αγγούρι και ντομάτα.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 στήθη κοτόπουλου
- 4 φέτες μπέικον
- 4 λεπτές φέτες γραβιέρα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- λίγο λεμόνι
- δυόσμο
- θυμάρι
- κορδόνι μαγειρικής
- ντομάτα και αγγούρι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
Τελευταία άρθρα από την ομάδα του food project...
-
Πώς τεμαχίζουμε το κοτόπουλο στα επιμέρους κομμάτια του
Δείτε σε ένα αναλυτικό βίντεο πώς κόβουμε το κοτόπουλο, βήμα-βήμα στα επιμέρους κομμάτια του.
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens