Φιλετίνια Κοτόπουλου Σωτέ με Λευκό Κρασί και Κανέλα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και αλατοπιπερώνουμε.
Τα βράζουμε σε νερό για 5-6 λεπτά για να πάρουμε και λίγο ζωμό. Αποσύρουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα φιλετίνια.
Τα σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Προσθέτουμε τη κανέλα, θυμάρι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με γαρνιτούρα πράσινης σαλάτας ή ρυζιού.
Καλή σας όρεξη…
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και αλατοπιπερώνουμε.
Τα βράζουμε σε νερό για 5-6 λεπτά για να πάρουμε και λίγο ζωμό. Αποσύρουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα φιλετίνια.
Τα σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Προσθέτουμε τη κανέλα, θυμάρι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με γαρνιτούρα πράσινης σαλάτας ή ρυζιού.
Καλή σας όρεξη…
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 4 στήθη κοτόπουλου
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. ζωμός κότας
- ¼ κ. γλυκού κανέλα
- 3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρέσκο, θυμάρι
- πράσινη σαλάτα ή ρύζι
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens