Μοσχαρίσια Φιλετίνια Σωτέ με Μεταξά και Θυμάρι
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτά φιλετίνια-κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε τυχόν περιτά λίπη.
Βάζουμε σε ένα ανάλογο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί μαζί με το θυμάρι και ρίχνουμε μέσα τα φιλετίνια.
Σωτάρουμε τα φιλετίνια και από τις δύο τις πλευρές.
Μετά 3-4 λεπτά σβήνουμε με το Μεταξά και φλαμπάρουμε με έναν αναπτήρα. Αφήνουμε να σβήσει η φωτιά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη...
Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτά φιλετίνια-κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε τυχόν περιτά λίπη.
Βάζουμε σε ένα ανάλογο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί μαζί με το θυμάρι και ρίχνουμε μέσα τα φιλετίνια.
Σωτάρουμε τα φιλετίνια και από τις δύο τις πλευρές.
Μετά 3-4 λεπτά σβήνουμε με το Μεταξά και φλαμπάρουμε με έναν αναπτήρα. Αφήνουμε να σβήσει η φωτιά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή σας όρεξη...
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 800 γρ. μοσχαράκι από κιλότο ή φιλέτο
- ½ φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- ½ φλιτζ. Μεταξά
- ¼ κ. γλυκού θυμάρι
- 2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ζέτα Παπαϊωάννου
Food Styling: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens