Ρολλάκια Αχλαδιού με Προσούτο Ευρυτανίας Κεφαλοτύρι και Ντέσινγκ Ροδιού

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας.
 
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ, χτυπάμε καλά.
Δοκιμάζουμε τα καρυκέυματα, θέλουμε όταν την γευόμαστε να κυριαρχεί η γεύση του ροδιού και μετά να νιώθουμε τη κανέλα και το σκόρδο.
 
Συνεχίζοντας κόβουμε τα αχλάδια σε λωρίδες, το κεφαλοτύρι σε φλούδες και καθαρίζουμε τη ρόκα.
 
Βάζουμε σε πάγκο το προσούτο, από πάνω από μία φέτα αχλάδι, ρόκα, κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι.
 
Τυλίγουμε σε ρολλάκια.
 
Κατόπιν σε ένα πιάτο ρίχνουμε κρέμα βαλσάμικο και από πάνω τα ρολλάκια, εν συνεχεία προσθέτουμε το ντρέσινγκ και αλατοπίπερο.
 
 Καλή σας όρεξη...
 
Ένα ιδανικό finger food για πάρτυ ή για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 2 αχλάδια
  • 12 φέτες προσούτο
  • 24 φλούδες κεφαλοτύρι
  • 12 μικρά φύλλα ρόκας
  • κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
ντρέσινγκ ροδιού:
  • 20μλ. σιρόπι ροδιού
  • 10μλ. παλαιωμένο βαλσάμικο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • αλάτι
  • κανέλλα σκόνη
  • λίγο ζάχαρη μαύρη
  • 30μλ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο
 

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!