Μαραθοσαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μάραθο και τον άνιθο. Καθαρίζουμε το σκόρδο και στίβουμε το λεμόνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαραθοσαλάτα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Βάζουμε το ντιπ πάνω στα παξιμαδάκια και από πάνω από λίγο καπνιστή πέστροφα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλή σας όρεξη...
Ένα πολύ ωραίο και εύγευστο finger food ή μεζεδάκι για ούζο, τσίπουρο και ρακί.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μάραθο και τον άνιθο. Καθαρίζουμε το σκόρδο και στίβουμε το λεμόνι.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαραθοσαλάτα στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα.
Βάζουμε το ντιπ πάνω στα παξιμαδάκια και από πάνω από λίγο καπνιστή πέστροφα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλή σας όρεξη...
Ένα πολύ ωραίο και εύγευστο finger food ή μεζεδάκι για ούζο, τσίπουρο και ρακί.
Συστατικά
(για 6-8 άτομα)για τη μαραθοσαλάτα:
- 1 τεμ. μάραθο
- ½ τεμ άνιθο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- ½ τεμ. χυμό λεμόνι
- 1 σκόρδο
- 1 κ. σούπας κάππαρη Κυκλάδων
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- θυμάρι
- παξιμαδομπουκιές σταρένιες
- 1 τεμ. φιλέτο πέστροφας
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςΦωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens