Μακαρόνια Ογκρατέν

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και  αλάτι που αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
 
Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο ,το μισό τυρί και προαιρετικά ψιλοκομμένες μακρόστενες φέτες ζαμπόν(περίπου 120 γρ.)
 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο (1/2 φλιτζάνι)και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
 
Ανακατεύουμε το μείγμα γρήγορα αποσύροντας ανα διαστήματα από τη φωτιά για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα και λίγο αλάτι .
 
Βράζουμε την σάλτσα μας ώσπου να πήξει και αφού την βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα αυγά και το μισό από το υπόλοιπο τυρί.
 
Βάζουμε τα μακαρόνια μας σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μπεσαμελ που ετοιμάσαμε.
 
Ανακινούμε το ταψί για να εισχωρήσει η σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας  η λίγη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
 
Ρίχνουμε από πάνω κομματάκια βούτυρο και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ώστε να γκρατιναριστουν τα μακαρόνια μας.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • ½ κιλό χοντρά μακαρόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας κόφτες αλάτι
  • ½ πακετάκι φρέσκο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 8 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 3-4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ½-2 φλιτζάνια  του τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 3-4 κουταλιές πολτό ντομάτας
  • 120 γρ. ζαμπόν  ψιλοκομμένο

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!