Παστράμι Βοδινό με Μουστάρδα Δυόσμου και Σαλάτα με Αγ. Ισίδωρο Νάξου
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας, πλένουμε, στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.
Φτιάχνουμε τη μουστάρδα δυόσμου: βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο με ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε τη σαλάτα: βάζουμε τη ρόκα και τη λόλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τα υγρά, το μέλι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τον Αγ. Ισίδωρο Νάξου.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας λίγο βαλσάμικο ή κρέμα βαλσάμικο στο πιάτο και από πάνω το παστράμι, συν λίγο κάππαρη, αλάτι πιπέρι.
Προσθέτουμε τη σαλάτα και τη μουστάρδα δυόσμου.
Καλή σας όρεξη.
Φτιάχνουμε τη μουστάρδα δυόσμου: βάζουμε στο μπλέντερ το δυόσμο με ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε τη σαλάτα: βάζουμε τη ρόκα και τη λόλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τα υγρά, το μέλι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τον Αγ. Ισίδωρο Νάξου.
Στήνουμε το πιάτο βάζοντας λίγο βαλσάμικο ή κρέμα βαλσάμικο στο πιάτο και από πάνω το παστράμι, συν λίγο κάππαρη, αλάτι πιπέρι.
Προσθέτουμε τη σαλάτα και τη μουστάρδα δυόσμου.
Καλή σας όρεξη.
Συστατικά
(για 4 άτομα)- 8 φέτες παστράμι χοντροκομμένες
- κάππαρη ελληνική
- πιπέρι φρέσκο
- αλάτι χοντρό
- 150 γρ. μουστάρδα
- λίγο ελαιόλαδο
- 3-4 κλων. δυόσμου φρέσκο
- λίγο βαλσάμικο
- φρέσκο πιπέρι
για τη σαλάτα:
- 1 ρόκα
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 κ. σούπας μέλι
- λίγο βαλσάμικο
- λίγο ξύδι
- ελαιόλαδο
- 50 γρ. Αγ. Ισίδωρο Νάξου σε φλούδες
- αλάτι χοντρό, πιπέρι φρέσκο
Credits
Κείμενο: Ρήγας ΡηγόπουλοςFood Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος
Αναζήτηση στο Food Project
hot chili links
-
Γαστρονομικά Νέα
-
Ακολουθήστε μας
-
Γλωσσάρι
-
Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις
-
Cooking Lessons in Athens