Πένες με Σολομό και Κρέμα Γάλακτος

Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια .Καίμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον σολομό με τα κρεμμυδάκια για περίπου 3-4 λεπτά.

Όταν ο σολομός αλλάξει χρώμα τον σβήνουμε με την βότκα και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Τέλος  προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Ταυτόχρονα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο λέει το πακέτο και τις σουρώνουμε.

Μόλις δέσει η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε όλα μαζί για περίπου 2 λεπτά.

Κατεβάζουμε το φαγητό μας από την φωτιά και σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο.

Καλή σας όρεξη...

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 πακετο πέννες μέτριες
  • 200-300 γρ.σολομο καπνιστό
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 ποτήρι βότκα

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νόστιμα νέα!